Біля парламенту Литви протестують через коронавірусні обмеження

Біля парламенту Литви протестують через коронавірусні обмеження

Відео
Укрінформ
Біля будівлі литовського парламенту, до позачергової сесії Сейму, почалася акція протесту: люди вимагають скасувати "паспорт можливостей", скасувати обмеження для людей, у яких немає імунітету, тобто тих, хто не хворів і не вакцинований.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi

Мітинг почався з 9 ранку, тоді на акцію зібралися близько тисячі людей. За підрахунками вільнюської поліції, пізніше зібралися 4500-5000 людей. Інцидентів зафіксовано не було. Акція триватиме до 17 години.

Акцію приурочено до того, що сьогодні на позачергову сесію має зібратися Сейм Литви. Мітингувальники намагаються звернути на себе увагу депутатів сиренами, криками та оплесками, люди скандують: «Парламент - геть!».

Пізніше стало відомо, що група учасників акції потрапила до будівлі парламенту, їх провели депутати, які підтримують протестувальників. 

Читайте також: Без масок та дистанції: у Києві протестували через карантинні обмеження

Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте відповіла протестувальникам статистикою смертності від коронавірусу: «Вчора померли ще двоє людей. З усіх, хто помер у серпні, щеплений був один - і лише однією дозою. Щодня 30-40 осіб отримують кисневу терапію, десятки госпіталізуються. 88% хворих у лікарнях із червня - нещеплені. Якщо хтось думає, що на це можна не звертати увагу, їхня воля, насильно ніхто щепити не буде». Прем'єр-міністр Литви вважає, що системі охорони здоров'я загрожує небезпека і її треба захистити.

Як повідомив Департамент статистики Литви, за понеділок у Литві було зафіксовано 517 нових випадків коронавірусу, померли від цієї хвороби 2 людини. 

Фото: Delfi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-