У Білорусі Zerkalo.io хочуть визнати екстремістським ресурсом

У Білорусі Zerkalo.io хочуть визнати екстремістським ресурсом

Укрінформ
МВС Білорусі доповнило позов про визнання інформаційної продукції порталу TUT.BY і його соцмереж екстремістськими матеріалами і вимагає визнати екстремістським і Zerkalo.io.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Zerkalo.io.

«На інтернет-ресурсі Zerkalo.io журналістами команди TUT.BY триває інформаційний тиск, спрямований на розміщення інформації з ухилом на дискредитацію органів державної влади, інформація подається однобічно, з негативною оцінкою діяльності державних органів, де завуальовано (від третьої особи) під виглядом інформаційних повідомлень формується контент, який створює масований інформаційний тиск на передплатників, здійснюється пропаганда протестної активності в суспільстві (так звані флешмоби), спрямована на формування і підтримку протестного настрою серед громадян і дестабілізацію громадської обстановки в країні», - йдеться в обґрунтуванні відомства.

Читайте також: Команда Tut.by запускає нове медіа - продовжить писати про режим Лукашенка

МВС Білорусі також просить визнати екстремістськими логотипи (цифрові водяні знаки) TUT.BY і Zerkalo.

У редакції ресурсу зазначають, що велика частина команди TUT.BY не має до Zerkalo.io жодного відношення.

Які саме матеріали Zerkalo.io викликали претензії у МВС, поки не відомо.

Відзначається, що суд Центрального району Мінська продовжить розгляд заяви від МВС про визнання інформаційної продукції порталу TUT.BY і його соцмережі екстремістськими матеріалами 13 серпня.

Читайте також: Режим Лукашенка продовжує знищувати свободу слова

Як повідомляв Укрінформ, 18 травня сайт опозиційного білоруського порталу TUT.BY був заблокований, а в офісі і вдома у його співробітників провели обшуки. Журналістів звинувачують в ухилянні від сплати податків.

У червні суд провів засідання про визнання екстремістськими матеріалів TUT.BY і призупинив процес на невизначений термін.

Частина колишньої команди TUT.BY запустила нове медіа - Zerkalo.io 8 липня.

Читайте також: Білорусь є заручницею Лукашенка - глава МЗС Німеччини

У Білорусі з серпня 2020 року тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-