У США третю дозу вакцини від COVID-19 можуть затвердити вже до кінця серпня

У США третю дозу вакцини від COVID-19 можуть затвердити вже до кінця серпня

Укрінформ
Головний медичний радник Білого дому Ентоні Фаучі заявив, що вакцинованим, швидше за все, буде потрібний додатковий укол від коронавірусу.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Голос Америки.

Фаучі сказав, що люди зі слабкою імунною системою, швидше за все, не будуть мати сильну імунну реакцію, а ефективність вакцини з часом послабиться. Він додав, зокрема, що це стосується людей літнього віку.

«Якщо подивитись на дані від Pfizer, після кількох місяців ефективність вакцини знизилась з понад 90% до 84%... Всі припускають, і я думаю, вони праві, що рано чи пізно, ефективність знизиться до такої цифри, що потрібен буде додатковий укол», - підсумував лікар.

Він додав, що першими додатковий укол отримають люди похилого віку та особи зі слабкою імунною системою.

Фаучі висловив сподівання, що Управління контролю за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA) затвердить вакцину-посилювач від компанії Pfizer вже до кінця серпня.

Як повідомлялося, в середині липня американська компанія Pfizer разом з німецькою корпорацією BioNTech заявили про плани розпочати випробування третьої дози вакцини з метою посилення імунітету проти нових штамів COVID-19.

Читайте також: У Штатах не виключають виникнення стійкого до вакцин COVID-штаму

Компанії планують оприлюднити точні дані незабаром, а також подати результати досліджень до американського і європейського регуляторів – FDA та EMA.

Водночас зазначається, що хоча третя доза вакцини BNT162b2 і зберігає «найвищий рівень захисної ефективності» проти всіх наявних штамів, компанії розробляють оновлену версію вакцини Pfizer-BioNTech від COVID-19, націлену на повний спайковий білок штаму Delta.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-