COVID-паспорт у Франції став обов'язковим для транспорту, ресторанів і громадських закладів

COVID-паспорт у Франції став обов'язковим для транспорту, ресторанів і громадських закладів

Укрінформ
Відсьогодні по всій території Франції повсякденні заходи, такі як відвідування кафе або поїздка потягом, будуть дозволені лише тим громадянам, які можуть надати підтвердження про повний курс щеплення від COVID-19, одужання або отримання негативного тесту.

Про це повідомляє dpa, передає Укрінформ.

З понеділка, 9 серпня, ресторани, міжміські автобуси, літаки, ярмарки та заклади охорони здоров’я є місцями, де тепер необхідно пред’являти цифровий паспорт здоров’я.

Як зазначається, більш суворі правила, які також зобов’язують пройти вакцинацію всіх медпрацівників до 15 вересня, діятимуть до середини листопада і застосовуватимуться до всіх осіб з 18 років.

Підлітки віком від 12 до 17 років повинні будуть надати такий доказ з 30 вересня, пише агентство.

Цифровий паспорт здоров’я вже потрібен для відвідування кінотеатру, музею чи великої події з середини липня.

Водночас за словами міністра охорони здоров’я Франції, Олів’є Верана, деякі правила не будуть такими жорсткими, як планувалося спочатку. Наприклад, негативний тест буде чинним протягом 72 годин замість 48. Також будуть дозволені самостійні тести, якщо вони проводяться під наглядом медпрацівника.

Читайте також: Вакцинованим британцям відсьогодні можна відвідувати Францію без карантину

На вихідних у Франції пройшли протести проти даного рішення уряду, які зібрали понад 200 тис. осіб. Масові протести проходять щовихідних починаючи з середини липня, коли президент країни Еммануель Макрон оголосив про зміни.

З 67-мільйонного населення Франції близько 63% громадян отримали принаймні одну дозу вакцини від коронавірусу. Близько половини жителів країни пройшли повний курс вакцинації.

Як повідомляв Укрінформ, за даними сайту Worldometer, у світі станом на ранок 9 серпня зафіксували 203 453 939 випадків зараження коронавірусом.

Зокрема виявлено 4 307 445 смертей, одужали 182 762 764 особи.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-