Ірак евакуює своїх громадян з Білорусі

Ірак евакуює своїх громадян з Білорусі

Укрінформ
Авіакомпанія "Іракські авіалінії" 10 серпня організовує евакуаційний рейс для іракських громадян, які не мають можливості залишити Білорусь.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW із посиланням на посла Іраку в РФ Абделя Рахмана аль-Хасані.

Раніше, 7 серпня, Управління цивільної авіації Іраку повідомило про розпорядження уряду країни тимчасово скасувати всі рейси до Мінська.

За день до цього МЗС Іраку заявив, що уважно стежить за проблемою іракських мігрантів і тим, в якій небезпеці вони знаходяться. У міністерстві вважають, що іракці «були й залишаються мішенню для мереж незаконного ввезення та торгівлі людьми». Дипломати закликали своїх співгромадян «не потрапляти в пастку» контрабандистів.

Читайте також: Iraqi Airways на тиждень скасовує рейси до Мінська

Раніше стало відомо, що Євросоюз почав переговори з Багдадом, щоб повернути мігрантів з Іраку, які незаконно потрапили через Білорусь до Литви, а також переконати іракську владу знизити кількість авіарейсів до країни.

Лукашенко наприкінці травня заявив, що Мінськ більше не стримуватиме нелегалів, які намагаються через Білорусь потрапити на територію Євросоюзу. На початку липня Вільнюс оголосив у республіці режим загальнонаціональної надзвичайної ситуації.

Читайте також: Білий дім має намір оголосити нові санкції щодо Білорусі

За даними МВС Литви, з початку 2021 року близько 4 000 мігрантів нелегально перетнули кордон із Білоруссю. Це в кілька разів більше, ніж за весь 2020 рік. Серед мігрантів дуже багато громадян Іраку, Ірану і Сирії.

Вільнюс звинуватив Мінськ у «гібридній агресії».

Фото: PA Images/Scanpix/LETA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-