У Чилі щепленим вакциною Sinovac вводитимуть третю дозу

У Чилі щепленим вакциною Sinovac вводитимуть третю дозу

Укрінформ
Усім мешканцям Чилі, які раніше отримали дві дози китайської вакцини виробництва концерну Sinovac Biotech, вводитимуть додаткову третю бустерну дозу препарату.

Як передає Укрінформ із посиланням на Reuters, про такі наміри оголосив президент Чилі Себастьян Піньєра.

«Ми вирішили розпочати посилення вакцинації тих, хто уже отримав обидві дози вакцини Sinovac», - сказав він.

У міністерстві охорони здоров’я країни зазначили, що вирішили ініціювати такий крок з огляду на дослідження вітчизняних та міжнародних вчених щодо бустерного підсилення дії вакцини.

Так, попередньо у Чилі опублікували дані дослідження про те, що ефективність вакцини CoronaVac, якою щепили майже 60% населення країни, знизилася з 67% у період з лютого по квітень до 58,5% після повторного вимірювання на початку липня.

У Чилі також з 11 серпня імунізуватимуть додатковою дозою вакцини Astrazeneca жителів віком від 55 років, які щепилися до 31 березня.

Читайте також: У Туреччині вже вакцинували третину населення

Як повідомляв Укрінформ, у середу Всесвітня організація охорони здоров’я закликала до кінця вересня запровадити мораторій на введення бустерної дози вакцини проти коронавірусу через несправедливий розподіл вакцин у світі.

Деякі країни вже оголосили, що вводитимуть треті дози вакцин для вразливих груп, серед них, зокрема, Ізраїль, Угорщина, Німеччина та Велика Британія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-