Німецькі політики про смерть Шишова: Політичні вбивства - частина поведінки режиму Лукашенка

Німецькі політики про смерть Шишова: Політичні вбивства - частина поведінки режиму Лукашенка

Укрінформ
Німецькі політики з обуренням відреагували на смерть білоруського активіста Віталія Шишова в Україні.

Свою думку вони висловили німецькій редакційній мережі Redaktions Netzwerk Deutschland (RND), повідомляє Укрінформ.

«Імовірне вбивство активіста Шишова є частиною жорстокої кампанії терору з боку мінського режиму», - сказав експерт з зовнішньої політики Вільної демократичної партії Німеччини, депутат Буднестагу Александер Граф Ламбсдорф.

За його словами, доля активіста Романа Протасевича, олімпійської атлетки Крістіни Тимановської й тепер Віталія Шисшова мають налякати всіх білорусів і весь світ, адже послання просте: будь-хто, хто виступає проти режиму Лукашенка, ніде не є у безпеці.

Читайте також: Штати уважно стежитимуть за розслідуванням смерті Шишова - Держдеп

Експерт з питань Східної Європи партії «Зелених» у Бундестазі Мануель Саррацін заявив, що Лукашенко йде до влади по трупах, що не є новим.

«Політичні вбивства є частиною жорстокої поведінки білоруського режиму», - зазначив політик. Смерть Віталія Шишова він назвав «великою втратою для всіх нас» і наголосив на необхідності ретельного розслідування смерті білоруса.

Читайте також: Bellingcat візьметься за розслідування смерті білоруса Шишова

Нілс Шмід, експерт з питань зовнішньої політики Соціал-демократиної партії Німеччини, сказав: «Новини, яку ми отримуємо у зв’язку з Білоруссю, звучать дедалі страшніше. Якщо виявиться, що білоруська держава має щось спільне зі смертю Шишова, це стане ще більш сумним свідченням злочинності режиму Лукашенка». Він переконаний, що білоруських опозиціонерів за кордоном слід захищати ще краще.

Віталій Шишов брав активну участь у підготовці відзначення в Києві 9 серпня, річниці президентських виборів у Білорусі.

Читайте також: Зеленський тримає на контролі розслідування смерті Шишова – прессекретар

Як повідомляв Укрінформ, 3 серпня в Києві в парку знайшли повішеним громадянина Білорусі Віталія Шишова, який зник у понеділок, 2 серпня. Поліція почала кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) і перевірятиме всі версії, в тому числі версію вбивства, замасковану під суїцид.

"Білоруський дім в Україні" заявив, що за Шишовим, який був змушений переїхати в Україну восени 2020 року, велося стеження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-