У Польщі «жовті жилети» підпалили пункт вакцинації

У Польщі «жовті жилети» підпалили пункт вакцинації

Укрінформ
У польському Замості на Підкарпатті невідомий підпалив епідеміологічну станцію і пункт вакцинації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Польське радіо.

На пресконференції у понеділок прем'єр-міністр Матеуш Моравєцький повідомив, що в ніч з неділі на понеділок у Замості трапився «бандитський акт».

«Зловмисник підпалив державну санітарно-епідеміологічну станцію та пункт щеплення», - сказав він.

Як зазначається, в одному з центрів вакцинації в Ґродзиску-Мазовєцькому сталася сварка між групою людей, які хотіли потрапити до закладу, та його працівниками. Поліція втрутилася, і двох людей затримали. Записи, опубліковані у Twitter, показують, що люди з логотипом організації «Польські жовті жилети», яка представляє себе як група людей, що борються за свободу і чинять опір «беззаконню уряду та поліції», хотіли ввійти на територію пункту. У профілях у соцмережах вона публікує, серед інших, інформацію, що знеохочує до вакцинації проти COVID-19.

Читайте також: У США блогер-антивакцинатор помер від коронавірусу

«Дуже важливо зупинити четверту хвилю (COVID-19 – ред.), тому ...ми будемо вкрай суворі щодо подібних дій, які мали місце в Ґродзиску-Мазовєцькому - там заарештували винуватців», - сказав прем'єр-міністр.

Очільник Головного комісаріату поліції Ярослав Шимчик повідомив про створення спеціальної групи, яка займається підпалом епідеміологічної станції у Замості.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 2 серпня зафіксовано понад 199 млн випадків зараження коронавірусом, з них - понад 4,2 млн летальних, одужали понад 179 млн осіб.

Фото ілюстративане: Grzegorz Momot /PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-