У Нідерландах створять спецбригади вогнеборців

У Нідерландах створять спецбригади вогнеборців

Укрінформ
У Нідерландах діятимуть спецкоманди рятувальників для боротьби з пожежами.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“Після Оверейсселя у провінції Лімбург та провінції Північний Брабант також діятимуть спецбригади вогнеборців, яких задіятимуть для приборкування пожеж у лісі. Її члени пішки рушатимуть у місця, куди не можуть дістатися пожежні машини для приборкування вогню”, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, такі спецбригади ліквідуватимуть палаючі кущі та гілки, щоб зупинити поширення вогню.

Кожен спецпідрозділ складатиметься з мінімум 16 і максимум 20 вогнеборців.

Зазначається, що великі лісові пожежі все частіше трапляються в Нідерландах. Минулого року, за даними пожежно-рятувальних служб, їх було більше 640. Під час великих пожеж у національному парку De Meinweg та в De Deurnese Peel згоріло понад 900 га заповідника.

Команди рятувальників мають бути готові у квітні 2022 року.

Як повідомляв Укрінформ, Україна відправила до Туреччини пожежні літаки Державної служби з надзвичайних ситуацій для гасіння масштабних лісових пожеж.

Україна відгукнулася на заклик про допомогу і, за рішенням Президента України Володимира Зеленського, направляє два пожежні літаки.

Читайте также: На заході Європи повені вже забрали понад 20 життів

Два пожежні літаки ДСНС України вилетіли до Туреччини для гасіння осередків лісових пожеж, що виникли 28 липня поблизу міста Манавгат в провінції Анталія та поширилися на територію провінцій Османіє, Кайсері, Коджаелі, Адана, Мерсін та Мугла.

Наразі загальна площа пожеж становить понад 1 тис. 500 га. Внаслідок надзвичайної ситуації 4 особи загинули та 183 постраждали, з них 58 - госпіталізовані. Вогонь пошкодив понад 100 приватних будинків та споруд. Рятувальні служби взяли під контроль 36 осередків лісових пожеж, продовжується гасіння 20 осередків.

Усього до гасіння пожеж у Туреччині, що ускладнюється сильним вітром та спекотною погодою, станом на 30 липня залучені понад 4 тис. осіб, 457 одиниць техніки та 35 повітряних суден.

Фото: NOS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-