Авіакомпанія Air France-KLM повідомила про €1,5 мільярда збитків через коронавірус

Авіакомпанія Air France-KLM повідомила про €1,5 мільярда збитків через коронавірус

Укрінформ
Авіакомпанія Air France-KLM через корона кризу знову зазнала збитків у 1,5 млрд євро у другому кварталі попри послаблення коронавірусних обмежень.

Як передає Украінформ, про це повідомляє NOS.

“Air France-KLM знову зазнала збитків у 1,5 млрд євро у другому кварталі. Незважаючи на послаблення заходів запроваджених через коронавірус, досі літає значно менше пасажирів, ніж до пандемії”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що через пандемію шлях до повноцінного відновлення буде довгим.

Водночас все більше європейців летять у відпустку цього літа, також щеплені американці вітаються у ЄС. Зокрема, у липні та серпні очікується зайнятість від 60 до 70 відсотків.

Минулого року уряд Нідерландів надав KLM 3,4 млрд євро у виді кредитів та гарантій. У свою чергу Франція надала підтримку Air France, яка загалом минулого року становила 10,4 млрд євро. У квітні було додано ще одне вливання капіталу в розмірі 4 мільярди для Air France.

Протягом усього 2020 року Air France та KLM зазнала рекордної втрати - понад 7 млрд євро.

Читайте також: Пандемія змусила німців пити ще менше пива

Як повідомляв Укрінформ, у травні 2020 року авіакомпанія Air France-KLM втратила 1,8 млрд євро через COVID-19 та вирішила скоротити робочі місця.

Авіальянс Air France-KLM повідомив про чисті втрати у розмірі 1,8 млрд євро в першому кварталі внаслідок коронавірусної кризи та скорочення робочих місць.

Лише у березні операційні збитки альянсу досягли 560 млн євро через обмеження подорожей, які зупинилися по всьому світу.

Пасажирообіг не повернеться до показників докризового періоду ще кілька років поспіль, через що авіакомпанія скоротить парк літаків щонайменше на 20% у 2021 році. У компанії заявили, що очікується також скорочення робочих місць у найближчі місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-