В Італії досягли згоди щодо реформи системи правосуддя

В Італії досягли згоди щодо реформи системи правосуддя

Укрінформ
В італійському уряді досягли згоди щодо впровадження суперечливої реформи системи правосуддя.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція ANSA.

Кабінет прем'єр-міністра Маріо Драгі досяг згоди щодо реформи італійської системи кримінального правосуддя, повідомили урядові джерела у четвер.

Реформа, розроблена міністром юстиції Мартою Картабією, спрямована на пришвидшення діяльності кримінально-правової системи Італії, втім викликала значні суперечки в уряді.

Правляча партія "Рух 5 зірок" вимагала змін до реформи та не хотіла голосувати проєкт в тому вигляді, в якому його запропонувала міністр юстиції Марта Картабіа.

Головним каменем спотикання була пропозиція обмежити дозволену тривалість судових процесів, якщо у встановлені часові рамки фінального вердикту не винесли.

Читайте також: В Італії від COVID-19 вакцинували уже більш ніж половину населення

Реформа встановлює дворічний ліміт часу для прийняття рішення у перших апеляційних інстанціях та ще однорічний ліміт на звернення до Верховного суду - за винятком справ щодо мафії та інших найсерйозніших злочинів, які можуть бути продовжені ще на рік.

Усунення загальновідомої повільності судової системи Італії необхідно також тому, що від цього залежить надання коштів у рамках Плану ЄС для відновлення економіки від наслідків пандемії COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-