МЗС закликає українців не їхати на турецькі курорти

МЗС закликає українців не їхати на турецькі курорти

Укрінформ
Міністерство закордонних справ закликало громадян України утриматися від поїздок до туристичних регіонів Туреччини, де вирують лісові пожежі.

Про це йдеться у повідомленні МЗС, передає Укрінформ.

“З урахуванням непрогнозованого подальшого розвитку надзвичайної ситуації закликаємо громадян України утриматися від поїздок до уражених стихією регіонів”, - зазначило відомство.

Міністерство поінформувало, що 28 липня аномально високими температурами повітря були спровоковані й розповсюдились лісові пожежі в південно-західних провінціях Анталія, Адана, Мерсін та Мугла, які є популярними напрямками для відпочинку українських туристів.

Читайте також: Україна відправляє до Туреччини літаки для гасіння лісових пожеж

Підкреслюється, що є жертви серед місцевого населення, постраждали і перебувають під загрозою окремі об’єкти туристичної інфраструктури в містах Бодрум, Мармаріс тощо.

У разі виникнення загрози життю та здоров’ю МЗС просить звертатися на «гарячі» лінії: Консульства України в Анталії +90 554 169 96 60 та Посольства України в Туреччині +90 539 550 98 98, +90 312 442 15 93.

Як повідомляв Укрінформ, МЗС проробляє сценарії повернення громадян України додому на випадок погіршення ситуації з пожежами у Туреччині.

Загалом унаслідок пожеж у Туреччині загинули троє людей, органи влади евакуювали 18 сіл та районів.

Україна відправила до Туреччини пожежні літаки Державної служби з надзвичайних ситуацій для гасіння масштабних лісових пожеж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-