Кількість жертв вибуху на хімзаводі в Німеччині зросла до 5

Кількість жертв вибуху на хімзаводі в Німеччині зросла до 5

Укрінформ
Ще три тіла загиблих були знайдені на заводі з утилізації сміття в німецькому місті Леверкузен. Таким чином, як повідомляє Укрінформ з посиланням на дані прокурору та поліції Кельна, кількість жертв вибуху, який стався минулого вівторка, зросла до 5.

У четвер вдень на місці аварії знайшли трьох загиблих працівників. У день аварії, у вівторок, було знайдено два тіла; 31 людина отримала поранення. Один з них – у критичному стані. Рятувальники вважають шанс витягти живими ще двох людей, які зникли, надзвичайно малим.

Триває розслідування щодо причини вибуху. Порушено справу про «вбивство через необережність».

Влада міста продовжує рекомендувати громадянам до остаточного роз’яснення наслідків не їсти фруктів чи овочів з городів, на яких осіли частинки небезпечних речовин, повідомляє Rheinische Post. Через два дні після вибуху в цеху переробки відходів хімічних речовин хімпідприємства в Леверкузені досі незрозуміло, наскільки отруйними були насправді речовини, що потрапили в повітря з гігантською темною хмарою диму.

Очікується, що результати аналізу Державного агентства з охорони навколишнього середовища будуть оприлюднені до кінця тижня. В якості запобіжного заходу місто закрило дитячі майданчики і оголосило правила поведінки, наприклад, поводження з предметами, забрудненими сажею.

Читайте також: У Техасі стався витік на хімзаводі: понад 30 постраждалих, є загиблі

Як повідомлялось, вибух на установці зі спалювання небезпечних відходів підприємства Chempark Currenta в Леверкузені стався вранці вівторка. Це одне з найбільших хімпідриємств у Європі.

Фото: Rheinische Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-