Штати разом із ВООЗ хочуть дослідити походження коронавірусу в Китаї

Штати разом із ВООЗ хочуть дослідити походження коронавірусу в Китаї

Укрінформ
Адміністрація США цілком підтримує наміри Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо розширеного вивчення причин та хронології походження COVID-19, у тому числі на території Китайської Народної Республіки.

Про це заявив у середу державний секретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі в Кувейті з головою ВООЗ Тедросом Гебреєсусом, повідомляє Укрінформ.

«Держсекретар Блінкен підтвердив підтримку Сполученими Штатами планів ВООЗ провести додаткове дослідження на предмет походження COVID-19, у тому числі в Китайській Народній Республіці, для кращого розуміння поточної пандемії та запобігання майбутній», - зауважили за результатами зустрічі в Державному департаменті США.

Читайте також: В Україні за добу зробили понад 143 тисячі щеплень від коронавірусу

При цьому держсекретар Блінкен підкреслив, що продовження досліджень у цьому питанні має бути своєчасним, обґрунтованим фактичними даними, прозорим та вільним від втручання.

Як повідомляв Укрінформ, офіційний Пекін відхилив можливість проведення глибших досліджень експертами ВООЗ причин виникнення COVID-19 в Китаї. У КНР заявили, що виступають проти «політизації» досліджень походження коронавірусу на його території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-