Канада надасть притулок афганцям, які допомагали боротися із Талібаном

Канада надасть притулок афганцям, які допомагали боротися із Талібаном

Укрінформ
Канада створила спеціальну імміграційну програму для переселення афганців, які допомагали канадським військовим боротися із Талібаном.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр імміграції Канади Марко Мендічіно.

“Багато громадян Афганістану наражали себе на небезпеку заради допомоги Канаді як під час, так і після нашої військової місії в Афганістані. Тепер вони наражаються на ще більшу небезпеку від Талібану, й ми зробимо усе можливе, аби доправити їх у безпечне місце. На кону - життя, тому ми вчасно та рішуче діємо для підтримки афганців, які підтримували Канаду, пропонуючи їм майбутнє у цій країні”, - сказав Мендічіно.

Читайте також: Штати нанесли більше десятка авіаударів по талібах в Афганістані

У міністерстві імміграції Канади уточнили, що на отримання посвідки на постійне проживання в Канаді можуть претендувати афганські перекладачі, які працювали зі Збройними силами Канади, а також кухарі, водії, прибиральники, будівельники, охоронці та місцеві співробітники посольства Канади в Афганістані й члени їх родин.

“Заявники мусять відповідати усім звичним критеріям прийому, в тому числі пройшовши безпекову, кримінальну та медичну перевірку, але розгляд заявок буде пришвидшено. Заявники також муситимуть дотримуватися чинних заходів охорони громадського здоров’я та безпекових протоколів, пов’язаних із COVID-19”, - пояснили у відомстві.

Зазначається, що рішення про запрошення до участі афганців у цій імміграційній програмі ухвалюватиметься на основі їх “значних чи тривалих відносин з урядом Канади”.  

Читайте також: У Афганістані за пів року ескалації загинули понад 1600 мирних жителів - ООН

Як відомо, з часу початку виведення військ США з Афганістану, свої позиції у країні суттєво зміцнив Талібан. Канадські військові брали участь у війні з тероризмом в Афганістані з 2001-го по 2014-ий рр. За цей час допомогу їм надавали тисячі місцевих жителів, яких Талібан вважає зрадниками та погрожує фізичною розправою. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-