Уряд і Конгрес США узгодили багатомільярдний пакет з розвитку інфраструктури

Уряд і Конгрес США узгодили багатомільярдний пакет з розвитку інфраструктури

Укрінформ
Білий дім досяг згоди з представниками обох партій Конгресу США щодо масштабного законопроєкту для виділення $550 мільярдів доларів на розвиток інфраструктури країни.

Про це офіційно повідомила адміністрація Джо Байдена в середу, передає Укрінформ.

«Загалом угода охоплює $550 мільярдів нових федеральних інвестицій в інфраструктуру Америки», - зазначається в повідомленні.

Як підкреслили в Білому домі, угода «сприятиме зростанню економіки, посиленню нашої конкурентоспроможності, створенню гарних робочих місць та зробить нашу економіку більш стійкою, гнучкою й правильною».

Читайте також: Республіканці в Сенаті США вимагають санкцій проти Nord Stream 2

Ініціатива, висунута адміністрацією Байдена, передбачає інвестування в проєкти будівництва доріг, мостів, аеропортів, морських портів; посилення безпеки транспорту; розвиток транзитної інфраструктури; розгалуження залізниць; розширення мереж зарядки для електротранспорту; поступовий перехід на електроавтобуси тощо. Серед іншого, планується виділення близько $65 мільярдів на високошвидкісний інтернет.

Читайте також: Delta-штам атакує: США повертають масковий режим у приміщеннях

Як повідомлялося, адміністрація Джо Байдена послідовно просуває масштабну ініціативу щодо розвитку інфраструктури США. У червні уряд попередньо заявив про узгодження такого пакету на суму $1,2 трильйона, однак республіканці вимагали зменшення витрат з бюджету США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-