Boeing масово втрачає інженерів і технічних фахівців – Bloomberg

Boeing масово втрачає інженерів і технічних фахівців – Bloomberg

Укрінформ
Американський гігант-авіавиробник Boeing уже втратив тисячі інженерів та фахівців, які перейшли працювати до компаній-конкурентів, і планує скоротити понад 20 тисяч персоналу через фінансові труднощі.

Про це пише в понеділок американське агентство Bloomberg, передає Укрінформ.

«Після пережитого лиха й багатьох років, коли одержиме витратами керівництво (Boeing – ред.) стримувало амбіції, компанія – яка донедавна вважалася фабрикою мрій – втрачає фахівців, які перетікають у SpaceX та Amazon», - зауважує видання.

Читайте також: Вантажний Boeing 737 аварійно сів на воду біля Гонолулу

Лише за останні півтора року із Центру виробництва літаків Boeing у Сієтлі пішли 3200 інженерів і технічних працівників, що становить близько 18% від зареєстрованих фахівців у профспілках. Натомість влаштувалося на вакантні посади мізерне число. Загалом же компанія планує скоротити 23 тисячі співробітників – від виконавчого комітету до виробничих цехів через рекордні фінансові збитки за останні місяці.

Зараз, коли наближається нова космічна ера, й авіація починає відновлюватися після удару пандемії, позиція компанії Boeing, яка донедавна була аерокосмічним чемпіоном у США, перебуває під питанням, зауважує Bloomberg.

Читайте також: Boeing побудувала унікальний безпілотник-дозаправник для армії США

У цьому зв’язку зазначається, що компанія може врятувати свою репутацію, якщо вже за кілька днів успішно здійснить запланований запуск корабля Starliner із вантажем для МКС – після невдалої спроби у 2019 році. Крім того, нинішній запуск має стати генеральною репетицією першого пілотованого польоту Starliner, запланованому в другій половині нинішнього року.

Читайте також: Boeing ще раз спробує відправити “космічну маршрутку” на МКС

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2019 року космічний корабель Starliner американської компанії Boeing після невдалої спроби зістикуватися з МКС успішно приземлився. За підрахунками NASA та Boeing, корабель спалив забагато палива за кілька хвилин через неправильно налаштований годинник. Його довелося повернути на Землю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-