Австрія виступила проти обмежень Єврокомісії на готівкові розрахунки

Австрія виступила проти обмежень Єврокомісії на готівкові розрахунки

Укрінформ
У дискусії щодо активізації боротьби з відмиванням грошей в ЄС Австрія висловилася проти встановлення верхньої межі у 10 тис. євро для розрахунків готівкою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє австрійський суспільний телерадіомовник ORF.

"У дискусії щодо активізації боротьби з відмиванням грошей в ЄС Австрія висловилася проти верхньої межі у 10 тис. євро для розрахунків готівкою. Як заявив міністр фінансів Гернот Блюмель під час відеозв'язку з колегами з інших країн ЄС, готівка є делікатним питанням в Австрії та принципово важливою для громадян задля відчуття безпеки та свободи", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Австрійська влада задіює військових для контролю на кордонах через мігрантів

Крім того, уряд Австрії також не бачить додаткової вигоди від обмежень і тому виступає проти.

Зазначається, що минулого тижня Єврокомісія запропонувала ліміт готівки в межах ЄС як частину пакету заходів для підвищення ефективності боротьби з відмиванням грошей. Цей пакет покликаний забезпечити, щоб гроші від злочинних операцій більше не могли так легко надходити в звичайну економіку.

"Ми не хочемо повзучого скасування готівки, і сьогодні ми знову сформулювали цей скептицизм", - заявив Блюмель.

Читайте також: Австрія підтримує зведення стіни на кордоні Литви з Білоруссю

Він також вказав на те, що цифровий простір зараз все частіше використовується для злочинної діяльності, і тому Австрія вітає заплановані регуляторні заходи у сфері криптовалют. "Ці правила ефективніші, ніж довільні верхні межі платежів готівкою", - заявив австрійський міністр.

Офіційні переговори країн ЄС щодо пакета протидії відмиванню грошей повинні розпочатися у вересні. Очікується, що конкретні заходи не будуть прийняті до наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-