Єдність ЄС допомогла європейцям у боротьбі з пандемією - Боррель

Єдність ЄС допомогла європейцям у боротьбі з пандемією - Боррель

Відео
Укрінформ
Європейський Союз, як спільнота країн, дозволяє долати сучасні проблеми, з якими жодна з європейських країн не могла б впоратися поодинці, і пандемія COVID-19 є тому наочним підтвердженням.

Як повідомляє Укрінформ, про це сьогодні під час лекції щодо майбутнього Європи в Міжнародному університеті імені Менендеса Пелайо в іспанському місті Сантандер заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель.

«Я вірю, європейці свідомі, що навколо з’являються більше й більше проблем, які не мають національного рішення. Пандемія – одна з них. Ми вирішили закуповувати вакцини разом. І ми мали проблеми з постачанням і з доставленням складових. Уявіть ситуацію, якби 27 країн самотужки вийшли на ринок вакцин, щоб купувати для себе. Вони б вступили в конкуренцію одне з одним, за принципом – «сплачую більше – раніше отримую». Уявіть, як 27 країн невпорядковано стукають у двері виробників, і кожна намагається врятувати власну шкуру. Результат був би набагато гіршим, без сумнівів», - сказав Високий представник ЄС.

Читайте також: Данія вакцинувала від COVID-19 понад 50% громадян

Він зауважив, що спільні дії ЄС дають свої плоди, навіть попри загрози, якими наразі обтяжена Європа.

«З цими загрозами багато європейських країн, якби вони були поодинці, ніколи б не втрималися, якщо говорити про це просто. Європейський Союз робить нас сильнішими та більш спроможними, і це є правдою. Наші громадяни мали можливість переконатися у цьому», - додав Боррель.

Читайте також: Комбіноване щеплення AstraZeneca та Pfizer підвищує рівень антитіл

Як повідомлялося, торік після початку пандемії Єврокомісія підписала централізовані перспективні контракти на постачання вакцини проти COVID-19 з шістьма провідними фармакологічними виробниками світу - BioNTech-Pfizer, AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV (Jonson&Jonson), Curevac та Moderna.

Станом на сьогодні Єврокомісія надала умовну ринкову авторизацію для поширення на території ЄС для чотирьох вакцин – BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Johnson&Johnson.

Читайте також: Синдром Гієна-Барре включили до рідкісних побічних ефектів від вакцини J&J

Єврокомісія оголосила про наявність в ЄС достатньої кількості вакцини для щеплення 70 відсотків населення європейських країн, та про намір досягти цього показника вже до кінця липня.

Як повідомлялося, станом на 26 липня, загалом у світі з початку пандемії виявлено понад 195 мільйонів випадків коронавірусу.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-