У Польщі не планують вводити обмеження для невакцинованих людей - ЗМІ

У Польщі не планують вводити обмеження для невакцинованих людей - ЗМІ

Укрінформ
В уряді Польщі наразі не планують вимагати підтвердження щеплення від COVID-19 для вільного доступу до ресторанів, кінотеатрів і подібних закладів. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє польський портал RMF24.

Зазначається, що в уряді не планують повторювати "драконівські" заходи Франції та Італії, побоюючись, що це збурить суспільство.

Деякі експерти дорадчої групи при уряді радили піти таким шляхом, вказуючи на те, що це мотивувало вакцинуватись французів та італійців, які раніше вагалися.

Читайте також: У Німеччині невакцинованим від COVID-19 можуть загрожувати нові обмеження

Так, за словами репортера видання Кшиштофа Беренди, польський уряд Матеуша Моравецького хоче визначитися з «м’якшим» варіантом протидії черговій хвилі пандемії. Наприклад, уряд хоче застосовувати карантинні обмеження лише для невакцинованих. Наприклад, якщо організовується велике весілля, туди буде дозволено запросити обмежену кількість невакцинованих гостей, але щодо вакцинованих жодних обмежень не буде.

Наголошується, що в неофіційних розмовах соратники Матеуша Моравецького визнають, що вони бояться «соціального вибуху» в країні на тлі чергових карантинних обмежень.

Варто нагадати, що французький парламент прийняв закон, що вимагає пред’являти коронавірусний «паспорт здоров’я» в ресторанах та для внутрішніх поїздок країною, а також зобов'язує вакцинуватися всіх медичних працівників.

Читайте також: Ісландія повертає коронавірусні обмеження

Обидва заходи викликали в країні масові протести і політичну напругу. Цими вихідними в країні, паралельно з розглядом проєкту, протестували більше 160 тисяч людей. Так, у суботу, 24 липня, у столиці Франції Парижі відбуласямасова акція протесту проти обов'язкової вакцинації від COVID-19 та запровадження так званого паспорта щеплення. Учасники акції побилися з поліцією.

Варто зазначити, що вимогу "паспорта здоров’я" для доступу в низку закладів запровадила також Італія.

Фото: РАР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-