Штати розкритикували Китай за відмову глибше дослідити походження COVID-19

Штати розкритикували Китай за відмову глибше дослідити походження COVID-19

Укрінформ
Офіційний Вашингтон засудив, а також назвав «безвідповідальною» та «небезпечною» відмову Китаю від плану ВООЗ провести другий етап досліджень щодо походження COVID-19 у КНР.

З відповідною заявою виступила в четвер під час брифінгу речниця Білого дому Джен Псакі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми, безперечно, бачили коментарі КНР, у яких знову відкидається другий етап дослідження ВООЗ. Ми глибоко розчаровані. Їхня позиція є безвідповідальною і, чесно кажучи, небезпечною», - заявила представниця адміністрації Білого дому.

Читайте також: Походження COVID-19: Китай відмовився співпрацювати з ВООЗ на другому етапі розслідування

Вона підкреслила, що Сполучені Штати підтримують план ВООЗ з проведення другого етапу, «який має на меті забезпечити, щоби ці дослідження були науковими, прозорими, проходили під керівництвом експертів та були вільними від втручання».

Речниця Білого дому також підкреслила, що США продовжують закликати Китай забезпечити необхідний доступ до даних та зразків.

«Дуже важливо, щоби ми могли зрозуміти, як запобігти наступній пандемії. Йдеться про порятунок життів у майбутньому»,- наголосила представниця адміністрації.

Читайте також: ВООЗ оприлюднила доповідь про походження COVID-19

Як повідомлялося, напередодні офіційний Пекін відхилив можливість проведення глибших досліджень експертами ВООЗ причин виникнення COVID-19 в Китаї. У КНР заявили, що виступають проти «політизації» досліджень походження коронавірусу на його території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-