Аргентина першою з країн Латинської Америки дозволила не вказувати стать у паспортах

Аргентина першою з країн Латинської Америки дозволила не вказувати стать у паспортах

Укрінформ
Президент Аргентини Альберто Фернандес підписав указ про видання гендерно-нейтральних документів на посвідчення особи, відтак країна першою в регіоні дозволила не вказувати стать у документах.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на La Nacion.

Указ передбачає, що в графі «стать» національного документа на посвідчення особи відтепер можна буде вказувати не лише «M» чи «F» (тобто позначення чоловічої та жіночої статі відповідно), а й «Х».

Під час підписання указу Фернандес особисто видав перші три документи, де замість статі було вказано «Х».

Аргентина стала першою країною Латинської Америки, де було запроваджено подібну ініціативу. Її мета — гарантування права на гендерну ідентичність людей, які не сприймають себе як чоловіки чи жінки — тобто небінарних, інтерсекс- і трансгендерних людей.

В Аргентині раніше було закріплене визначення гендерної ідентичності як «внутрішнього та індивідуального досвіду гендеру так, як його відчуває кожна людина, що може збігатися чи не збігатися з визначеною при народженні статтю».

Як нагадує MercoPress, міністерство праці Аргентини раніше внесло зміни до положень, відповідно до яких згадку про стать прибрали з індивідуального номера соціального забезпечення (CUIL). Податкова служба країни заявила про наміри вдатися до аналогічного кроку найближчим часом.

Читайте також: Lufthansa оголосила про перехід на «гендерний нейтралітет»

Нагадаємо: низка країн, як-от Німеччина, Канада, Індія і США (але не всі штати, і подекуди правила можуть різнитися) визнають існування багатьох гендерних ідентичностей і дозволяють не вказувати в документах стать.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-