Уряд США зобов’язав власників трубопроводів мати плани відновлення в разі кібератак

Уряд США зобов’язав власників трубопроводів мати плани відновлення в разі кібератак

Укрінформ
Міністерство національної безпеки США видало директиву, яка зобов’язує власників і операторів нафто- й газопроводів запровадити додаткові заходи кібербезпеки, в тому числі план відновлення систем у разі нових кібератак.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, розміщеному на сайті міністерства у вівторок, передає Укрінформ.

«У відповідь на тривалу загрозу кібербезпеці трубопровідним системам, Управління транспортної безпеки міністерства видало другу Директиву з питань безпеки, яка вимагає від власників та операторів критично важливих трубопроводів, що транспортують небезпечні рідини та природний газ, здійснити перелік терміново необхідних дій для захисту від кіберпроникнення»,- зауважується в повідомленні.

Читайте також: МЗС Норвегії заявляє про причетність Китаю до кібератаки на парламент

Директива визначає конкретні заходи, спрямовані на пом’якшення наслідків можливих кібератак, у тому числі з використанням програм-здирників. Це передбачає, зокрема, перегляд інфраструктури кібербезпеки на предмет вразливостей, а також запровадження плану відновлення систем на випадок надзвичайних ситуацій.

Як повідомляв Укрінформ, у травні цього року хакери атакували найбільшого на сході США оператора трубопроводу Colonial Pipeline, який займається транспортуванням нафтопродуктів вздовж атлантичного узбережжя країни. Американські спецслужби пов’язали напад з хакерами, що перебувають у Росії.

Читайте також: Торгівля з Китаєм та Росією не завадить США відповідати на їхні кібератаки - Білий дім

Компанія зупинила роботу системи на кілька днів, що спровокувало гострий дефіцит і різке подорожчання пального в цій частині США. Оператор був вимушений сплатити вимагачам близько $4,4 мільйона, щоби відновити контроль над своїми операціями та відновити постачання послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-