Азербайджан і Вірменія звинуватили одне одного в обстрілах

Азербайджан і Вірменія звинуватили одне одного в обстрілах

Укрінформ
Баку звинуватило Єреван в обстрілі в напрямку Садарацького району Нахічевані, а Вірменія своєю чергою повідомила про обстріл своїх позицій на кордоні та одного пораненого.

Як передає Укрінформ, на сайті Міноборони Азербайджану повідомляється, що позиції війск країни у напрямку Садарацького району Нахчиванської автономної республіки піддалися обстрілу з боку вірменських військових.

У міністерстві зазначили, що «з метою придушення вогневої активності супротивної сторони був проведений вогонь у відповідь».

Втрат серед особового складу ЗС Азербайджану немає.

Як повідомляє NEWS.am з посиланням на пресслужбу Міноборони Вірменії, Єреван і собі звинуватив Азербайджан в обстрілі ділянки Ерасх вірмено-азербайджанського кордону, в результаті якої керівник громади Ерасх Араратській області Вірменії Радик Огікян отримав поранення.

Читайте також: Ліван запустив дві ракети в бік Ізраїлю, одну перехопив «Залізний купол»

«Пізно ввечері 19 липня і 20 липня до 02:00, азербайджанські збройні сили, без застосування мінометів, продовжували обстрілювати вірменські позиції, розташовані на ділянці Ерасх вірмено-азербайджанського кордону», - йдеться у повідомленні.

ВС Вірменії заявили, що не допустять зміни лінії зіткнення.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня на кордоні Вірменії та Азербайджану сталася перестрілка, в результаті чого загинув військовий.

Вірменія і Азербайджан 27 вересня 2020 року розпочали бойові дії в Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій і провокуванні насильства. Обидві країни оголосили військовий стан і мобілізацію. Бойові дії призвели до військових втрат з обох сторін і численних жертв серед мирного населення.

10 листопада прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про підписання спільної з президентами РФ і Азербайджану заяви про припинення бойових дій в Нагірному Карабасі. Згідно з домовленістю, сторони конфлікту мають залишатися на займаних позиціях, а в регіон вводилися російські «миротворці».

Зараз процес врегулювання і переговори на політичному рівні ускладнюються різним трактуванням сторонами досягнутих домовленостей і суперечностями навколо того, де саме проходить кордон між Вірменією і Азербайджаном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-