США ввели санкції проти влади Китаю через ситуацію в Гонконгу

США ввели санкції проти влади Китаю через ситуацію в Гонконгу

Укрінформ
Одразу чотири відомства уряду США – Держдеп, Мінфін, Мінторгівлі й Міністерство з питань нацбезпеки – видали офіційне попередження про ризики для бізнесу через ситуацію в Гонконгу, а також щодо введення у зв’язку з цим санкцій проти посадовців Китаю.

Документ оприлюднений на сайті Міністерства фінансів США, повідомляє Укрінформ.

Уряд США звертає увагу, зокрема, на нові закони Китаю, які поширюють його повноваження на Гонконг та обмежують самоуправління регіону.

«Цей новий правовий ландшафт, в тому числі закон КНР про захист нацбезпеки в спеціальному адміністративному регіоні Гонконгу, може негативно вплинути на підприємства та фізичних осіб, які працюють у регіоні. Через ці зміни вони повинні усвідомлювати потенційні репутаційні, регуляторні, фінансові та, в певних випадках, юридичні ризики, пов'язані з їхньою діяльністю», - зауважується в повідомленні.

Як підкреслили в Вашингтоні, це стосується підприємств, приватних осіб та інших установ, у тому числі академічних, а також інвесторів.

Крім того, в Мінфіні США офіційно заявили про введення санкцій проти представників влади Китаю, чиї дії пов’язані з адміністративним регіоном Гонконгу.

Читайте також: Штати та ще 20 країн рішуче засудили тиск на свободу ЗМІ в Гонконзі

Як повідомляв Укрінформ, у 1984 році Китай і Велика Британія підписали об’єднану декларацію про запровадження концепції «одна країна – дві системи». Вона стосувалася Гонконгу, колишньої британської колонії, якій Пекін гарантував широкі права самоуправління. Причому, керівництво КНР відповідало за зовнішню політику та оборону автономії.

Впродовж останніх років влада Китаю почала поступово обмежувати автономність регіону та зрештою прийняла Закон про захист нацбезпеки в Гонконзі. Британія, США й інші країни звинуватили КНР у порушенні об’єднаної декларації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-