У Бельгії в ручному режимі зупинили реактор АЕС

У Бельгії в ручному режимі зупинили реактор АЕС

Укрінформ
У Бельгії у зв’язку з пошкодженням у системі охолодження був зупинений у ручному режимі реактор однієї із двох атомних електростанцій, розташованих на території країни.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена у четвер на сайті Федерального агентства атомного контролю Бельгії.

«Реактор Doel 2 був зупинений в ручному режимі в ніч з 14 на 15 липня, тому що співробітник ENGIE Electrabel (компанія-оператор – ред.) помітив швидке зростання витрат водню у генераторі змінного струму, що є ознакою його витоку. Рішення зупинити реактор було прийнято як захід перестороги, що дозволило негайно скоротити будь-які супутні ризики», - йдеться у повідомлення.

Як зазначається, нині ситуація знаходиться під контролем. Федеральне агентство з атомного контролю продовжує моніторинг цього інциденту у взаємодії із компанією-оператором. Причини, що призвели до витоку водню, з’ясовуються. Реактор не може бути запущений знову без повного усунення витоку.

Читайте також: В Ірані відновили роботу єдиної в країні АЕС

Виток водню в генераторі змінного струму напряму не пов'язаний із діяльністю атомної енергетичної станції, він може траплятися на енергетичних станціях інших типів. Разом з цим в атомній промисловості до такого обладнання висуваються підвищені вимоги й стандарти. У згаданому випадку були застосовані негайні дії, щоб запобігти будь-яким можливим ризикам.

У повідомленні уточняється, що генератор змінного струму розміщується у «неядерній» секції АЕС та технологічно охолоджується воднем.

За даними відкритих джерел, атомна електростанція Doel (Дул) - одна з двох АЕС Бельгії. Станція розташована на березі річки Шельди поруч з селом Doel у на сході Фландрії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-