В Афінах тисячі людей протестували через COVID-вакцинацію

В Афінах тисячі людей протестували через COVID-вакцинацію

Фото, відео
Укрінформ
Понад 5 тисяч протестувальників зібралися в Афінах у середу ввечері, щоб виступити проти грецької програми щеплень від коронавірусу.

Про це повідомляє Укрінформ посиланням на Reuters.

Демонстранти, розмахуючи дерев’яними хрестами та прапорами Греції, зібралися під парламентом країни та вимагали відставки прем’єр-міністра Кіріакоса Міцотакіса.

Агентство зазначає, що цей протест став найбільшою демонстрацією протидії щепленню.

Водночас опитування, проведене Pulse для Skai TV, показало, що більшість греків заявили, що збираються щепитися. Крім того, більшість висловилася за обов'язкову вакцинацію деяких верств населення.

На даний момент близько 41% греків вже повністю вакциновані.

"Кожна людина має право вибору. Ми вирішили, що уряд не обирає для нас", - сказав Фейдон Воволіс, кардіолог, який поставив під сумнів наукові дослідження навколо захисних масок та вакцини.

В 11-мільйонній країні з початку пандемії зафіксовано понад 444,7 тис. випадків COVID-19, з яких 12 782 смертей. У середу органи влади зафіксували майже 3000 нових заражень.

Читайте також: Протести у Бразилії: люди вимагають вакцин та імпічменту президента

Як повідомлялося, у понеділок грецький прем’єр Міцотакіс заявив, що щеплення проти COVID-19 будуть обов'язковими для медичних працівників та персоналу будинків для літніх людей, оскільки нові зараження в Греції продовжують зростати.

Фото: Dimitris Lampropoulos, АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-