У Бельгії штрафуватимуть пасажирів без COVID-документів

У Бельгії штрафуватимуть пасажирів без COVID-документів

Укрінформ
У Бельгії, з огляду на швидке поширення коронавірусу протягом кількох минулих тижнів, запроваджуються більш жорсткі правила контролю за переміщенням осіб, зокрема, за наявністю в них цифрового COVID-сертифікату або інших документів, що засвідчують стан здоров’я такої людини – результатів тестів, довідок про одужання після ковіду або так званої «форми пасажирської локації».

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у публікації бельгійського видання VRT.

«Будь-яка особа, що прибуватиме в Бельгію без вірно оформлених COVID-документів віднині постане перед штрафом у 250 євро. На випадок шахрайства передбачене стягнення у 750 євро. Транспортні компанії також можуть нести великі штрафи у разі виявлених порушень», - йдеться у публікації.

Як зазначається, під час оформлення поїздки пасажири повинні надати перевізникам цифровий COVID-сертифікат та заповнити «форму пасажирської локації». З пожвавленням пасажирського руху в літній період перевізники і правоохоронці зіткнулися із частішими спробами шахрайства з такими документами. Деякі з компаній-перевізників, як з’ясувалося, поблажливо ставляться до такого роду порушень.

У відповідь органи прокуратури Бельгії вирішили запровадити жорсткіші правила. Віднині всіх порушників, які не мають належних COVID-документів, а також перевізники, які допускають такі порушення, штрафуватимуть на місці, відразу за фактом виявленого порушення.

Як зазначається, пасажири, що прямують до Бельгії літаком, не мають допускатися на борт без належним чином оформленої «форми пасажирської локації». Якщо цього не трапиться, такі пасажири будуть доставлені до поліцейської дільниці, де їм запропонують врегулювати справу шляхом сплати стягнення у 250 євро. Якщо людина відмовиться від врегулювання, справа піде до суду, який може розглянути можливість іншого покарання, аж до ув’язнення. Ті пасажири, які будуть викриті у шахрайстві, будуть вимушені сплатити стягнення у 750 євро.

Для транспортних компаній, що допускають перевезення пасажирів без належних COVID-документів, загрожує судовий процес, який може завершитися тюремним увязненням для винних або стягненням до 48 тисяч євро для компанії.

Читайте також: У Парижі спалахнули протести проти запровадження COVID-сертифікатів

Цільові перевірки вже розпочалися в міжнародному аеропорті Брюсселя, з цією метою тут задіяні додаткові офіцери поліції. Пасажири всіх рейсів, що прибувають з поза меж ЄС до Шенгенської зони, піддаються повній перевірці. Подібний контроль також здійснюється на внутрішніх рейсах в межах Євросоюзу.

Як повідомляв Укрінформ, за даними сайту Worldometer, у світі станом на ранок 14 липня зафіксували 188 614 968 випадків зараження коронавірусом, з них 4 065 804 - летальні, одужали 171 428 320 осіб.

Фото: VRT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-