Польща купить у США 250 танків Abrams нової генерації

Польща купить у США 250 танків Abrams нової генерації

Укрінформ
Польща закупить у США 250 надсучасних танків Abrams за понад 6 млрд дол., що дасть змогу сформувати чотири танкові батальйони. Перша партія танків надійде на озброєння польської армії вже в наступному році.

Про це під час спільної пресконференції заявили в середу у Варшаві віцепрем’єр-міністр Польщі Ярослав Качинський та міністр національної оборони РП Маріуш Блащак, передає кореспондент Укрінформу.

“Наша армія незабаром (якщо все буде добре, то в наступному році) поповниться великою кількістю танків, які є найсучаснішими на даний момент у світі”,- заявив Качинський, який у польському уряді відповідає за питання безпеки та оборони.

Він підкреслив, що йдеться про найновішу версію танка - M1A2 Abrams SEPv3 - яка лише зараз починає надходити на озброєння американської армії.

За його словами, Польща закупить 250 танків цього типу, що дасть можливість сформувати принаймні чотири танкові батальйони.

“”Ми дотримуємося принципу: хто хоче миру – той готується до війни. Отож, ми хочемо миру, але в разі нещастя наша оборона буде міцнішою", - наголосив Качинський.

Читайте також: Польща допоможе Литві відгородитися стіною від Білорусі

У свою чергу міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак підкреслив, що йдеться про найсучаснішу версію танка Abrams, яку було розроблено на противагу сучасному російському танку T-14 Армата.

За його словами, танки дислокуватимуться на сході країни: у 1-й танковій бригаді під Варшавою та у 19-й механізованій бригаді в Любліні, яка перебуває на етапі формування.

“Ці танки будуть на першій лінії оборони, якщо буде така потреба”,- констатував Блащак.

Він зазначив, що загальна сума контракту на закупівлю танків становить 23,3 млрд злотих (понад 6 млрд дол.). У контракт, крім закупівлі 300 танків, входять логістичний та навчальний пакети, а також кошти, які підуть на створення відповідної інфраструктури.

Фото: General Dynamics Land Systems

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-