У Брюсселі птах «посадив» літак Brussels Airlines

У Брюсселі птах «посадив» літак Brussels Airlines

Укрінформ
Після попадання птаха в один із двигунів літака авіакомпанії Brussels Airlines його екіпаж був змушений здійснити аварійну посадку в аеропорту Брюсселя відразу після зльоту.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у публікації бельгійського видання «The Brussels Times».

«Рейс Brussels Airlines, який вилетів з брюссельського аеропорту Завентем, був змушений повернутися невдовзі після зльоту вранці у четвер після того, як в один із його двигунів потрапив птах», - йдеться у публікації.

Як зазначається, літак мав прямувати до Мілану із 141 пасажирами на борту. Командир екіпажу прийняв рішення повернутися вже за 15 хвилин після зльоту, після того, як у правий двигун повітряного судна врізався птах.

«Такі «атаки» птахів не є незвичним явищем, вони трапляються час від часу, і наші пілоти проходять тренування, як діяти в таких ситуаціях. У цьому випадку було негайно прийняте рішення повернутися в аеропорт Брюсселя з міркувань безпеки. Тож літак без жодних проблем здійснив посадку в аеропорті Завентем», – розповів журналістам речник авіакомпанії.

Читайте також: Літак із Анталії, який затримали з техпричин, уже вилетів в Одесу – консул

Як зазначається, пасажирам цього рейсу була надана можливість відбути до Мілану іншим літаком, оскільки «постраждалий» літак був залишений на землі для з’ясування характеру пошкоджень. За попередніми висновками спеціалістів, пошкоджений двигун може бути відремонтований.

Як повідомляв Укрінформ, літак авіакомпанії Azurair, який мав здійснити рейс Анталія-Одеса вчора об 11.30, вилетів сьогодні зранку. Причина затримки - потрапляння птаха у літак, що спричинило необхідність замінити літак на резервний.

Фото: Brussels Airlines

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-