У Бразилії пройшли багатотисячні акції проти президента Болсонару

У Бразилії пройшли багатотисячні акції проти президента Болсонару

Укрінформ
У низці великих міст Бразилії десятки тисяч людей вчергове пройшли протестні акції проти президента країни Жаїра Болсонару та його політики щодо подолання наслідків пандемії COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

У суботу, 3 липня, протестувальники вийшли на вулиці Сан-Паулу, Ріо-де-Жанейро, Бразиліа та інших міст держави.

Болсонару закидають те, що він своїм применшенням небезпеки коронавірусу та сумнівами у користі вакцинації сприяв поширенню коронавірусу та збільшенню кількості жертв хвороби. Деякі протестувальники несли плакати з гаслами «Болсонару - організатор геноциду» й «Так – щепленням».

Слід наголосити, що загалом від початку пандемії в країні з підтвердженим діагнозом COVID-19 померли близько 522 тисяч бразильців. Також за цей час на COVID-19 в країні захворіли 18,74 мільйона людей. За цим показником країну випереджають лише США та Індія.

Окрім вже звичних гасел з попередніх протестів, нині обуренню учасників сприяли й звинувачення у тому, що президент Бразилії зловживав своїм становищем при закупівлі вакцини проти коронавірусу. Напередодні верховний суд країни дозволив розпочати розслідування цих звинувачень.

Читайте також: У Бразилії демонстранти знову вимагали відставки президента Болсонару

За даними прокуратури, Болсонару зловживав владою, укладаючи в лютому договір про постачання 20 мільйонів доз вакцини від коронавірусу від індійського виробника Bharat Biotech на суму в 316 мільйонів доларів. Комісія Федерального сенату, що вивчила цей випадок, дійшла висновку, що ціна препарату могла бути навмисно завищеною.

Уряд Бразилії анулював договір про закупівлю після оприлюднення підозр. Болсонару заявив, що нічого не знав про суперечності в контракті, натомість представники медичного відомства стверджують, що попереджали його про це.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-