У Бельгії сталися заворушення після поразки на Євро-2020: в хід пішли сльозогінний газ і водяні гармати

У Бельгії сталися заворушення після поразки на Євро-2020: в хід пішли сльозогінний газ і водяні гармати

Укрінформ
У столиці Бельгії відбулися заворушення за участю вболівальників, які важко сприйняли поразку національної збірної з футболу на чемпіонаті Європи Euro 2020.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Brussels Times.

«Поліція використала сльозогінний газ та водяні гармати, щоб розсіяти натовп молодих людей, які влаштували безлад у Брюсселі у п’ятницю ввечері. Проблеми почалися після чвертьфінального матчу Euro 2020 між Бельгією і Італією. Бельгія поступилася в цій грі з рахунком 2-1, що дозволило Італії пройти у півфінал», - йдеться у повідомленні.

Представник поліцейської служби Брюсселя Олів’є Шлоссе розповів журналістам, що молоді люди почали жбурляти різні предмети та димові шашки у вікна магазинів у пішохідних районах центру Брюсселя. Одна особа була затримана під час спроби пограбування магазину на головній торговельній вулиці бельгійської столиці Nieuwstraat. Поліція була змушена втрутитися, щоб зупинити групу молоді, яка напала на вболівальників з італійськими прапорами.

Читайте також: Прогноз на матч Україна – Англія: реванш за Євро-2012

Близько першої ночі з п’ятниці на суботу спокій у центрі Брюсселя було поновлено, але сили поліції залишалися на місці подій до ранку.

Подібні інциденти за участю бельгійських та італійських вболівальників відбулися і в інших регіонах країни, зокрема, у провінції Лімбург.

Як повідомлялося, вчора збірна Італії здобула перемогу над національною командою Бельгії в матчі 1/4 фіналу чемпіонату Європи з футболу. Зустріч, що пройшла в Мюнхені на «Альянц Арені», завершилася з рахунком 2:1 на користь італійців.

Сьогодні на XVI чемпіонаті Європи з футболу відбудуться заключні поєдинки 1/4 фіналу. Збірна України проведе свій п'ятий поєдинок у фінальній частині Євро-2020. За путівку до півфіналу європейської першості підопічні Андрія Шевченка на Олімпійському стадіоні в Римі (Італія) зійдуться з родоначальниками футболу - національною командою Англії.

Фото: POOL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-