Німецька вакцина CureVac показала ефективність 48%

Німецька вакцина CureVac показала ефективність 48%

Укрінформ
Вакцина проти коронавірусу від німецької біофармацевтичної компанії CureVac N.V. захищає від зараження коронавірусом менше ніж на 50%, але попереджає важкий перебіг хвороби.

Про це компанія оголосила на своєму сайті за результатами випробування фази 2b/3, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Кандидат на вакцину CVnCoV показав загальну ефективність 48% проти захворювання COVID-19 будь-якої тяжкості, включаючи випадки помірних та не обов'язково респіраторних симптомів», - йдеться у пресрелізі.

За даними розробників, у віковій групі від 18 до 60 років препарат продемонстрував ефективність проти зараження на рівні 53% і 100% захисту від госпіталізації та смерті. Для вікової групи старше 60 років, які становлять 9% обстежених випадків, наявні дані не дозволяють статистично чітко визначити ефективність, додали у фармацевттичній компанії.

«Дані підтверджують хороший профіль безпеки CVnCoV у всіх вікових групах», - роблять висновок розробники.

«Цей остаточний аналіз показав, що CVnCoV може зробити цінний внесок у охорону здоров’я, якщо учасники дослідження у віці від 18 до 60 років будуть повністю захищені від госпіталізації чи смерті та з ефективністю 77% від середньої та важкої форми захворювання. Ми вважаємо, що цей профіль ефективності є важливим внеском у управління пандемією COVID-19 та боротьбу з динамічним поширенням варіантів вірусу», - заявив Франц-Вернер Хаас, генеральний директор CureVac.

Наявні дані були надані Європейському агентству з лікарських засобів (EMA).

Читайте також: МОЗ гарантує другу дозу COVID-вакцини всім, хто отримав першу

У завершальній фазі випробувань взяли участь 40 тисяч людей. Досліджувалася дія кандидата вакцини проти 15 штамів вірусу, які були відомі на той час.

Фото: pexels.com, cottonbro

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-