Військова база США в Сирії зазнала ракетного удару – CNN

Військова база США в Сирії зазнала ракетного удару – CNN

Укрінформ
Кілька ракет досягли військової бази США на сході Сирії, після чого американці нанесли вогонь у відповідь по позиціях, звідки ці ракети були запущені.

Про це повідомив у понеділок телеканал CNN із посиланням на джерела в оборонному відомстві США, передає Укрінформ.

«Військова база США на сході Сирії були обстріляна ракетами в понеділок, що змусило американські сили відкрити вогонь у відповідь»,- зауважується в повідомленні.

Читайте також: Штати завдали авіаударів по цілях в Іраку та Сирії

Інцидент стався на наступний день після того, як США здійснили успішні авіаудари по угрупованнях, підтримуваних Іраном, які діють на території Сирії й Іраку. У цьому зв’язку в Пентагоні вважають, що зараз саме іранські «проксі» обстріляли ракетами розташування американських військ на базі поблизу Дейр-Ез-Зор.

«Деякі ракети дійсно приземлялися в безпосередній близькості від американських військових, але, за первинними повідомленнями, поранених не було», - зауважує телеканал.

У відповідь американці негайно провели контрудар з протибатарейних систем по позиціях, звідки були запущені ракети.

Читайте також: США ввели санкції проти ватажка ІДІЛ за причетність до глобального тероризму

Як повідомляв Укрінформ, напередодні авіація США обстріляла кілька об’єктів у Сирії та Іраку, які використовували іранські бойовики. У Пентагоні розповіли, що бойовики використовували ці об’єкти для запуску повітряних апаратів та нападів на американських військових в Іраку. При цьому, в Міністерстві оборони США підкреслили, що авіаудари носили «оборонний» характер у відповідь на атаки підтримуваних Іраном угруповань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-