Підозрюваному в нападі з ножем у Вюрцбурзі пред'явлені звинувачення

Підозрюваному в нападі з ножем у Вюрцбурзі пред'явлені звинувачення

Укрінформ
Громадянин Сомалі, затриманий поліцією у зв'язку з ножовим нападом на перехожих в центрі баварського Вюрцбурга, в суботу постав перед слідчим суддею.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на DW.

Суддя пред'явив йому звинувачення в трьох випадках вбивства, шістьох випадках замаху на вбивство і нанесення тяжких тілесних ушкоджень та одному випадку навмисного нанесення тілесних ушкоджень.

Як повідомив представник прокуратури Вюрцбургу Франка Госсельке, сам обвинувачений, ім'я якого не розголошується, не зробив перед судом ніяких заяв з приводу події. Зараз він знаходиться в одній з баварських в'язниць.

"На цю мить у слідства немає остаточної відповіді на питання про те, чи є у злочину терористичне або ісламістське підґрунтя. Над з'ясуванням мотиву злочинця, за даними баварського уряду, нині працюють не тільки земельна, але і федеральна влада Німеччини. Раніше наскільки свідків вказували, що під час нападу на перехожих зловмисник кричав: "Аллаху акбар!", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Вулична різанина у Німеччині: троє загиблих, десять поранених

Тим часом в притулку для безхатченків у Вюрцбурзі, де проживав обвинувачений, були знайдені записані на мобільний телефон послання іноземною мовою, які "містять ненависть", повідомили в поліції. Аналіз і оцінка цих матеріалів поки не завершені.

За словами начальника кримінальної поліції Вюрцбургу Арміна Кюнерта, завдяки численним свідченнями очевидців, а також аналізу записів камер зовнішнього спостереження, поліції вдалося прийти до попереднього висновку про те, що нападник діяв сам. Проте слідство продовжує пошуки його можливих спільників.

Як раніше повідомляло агентство, в німецькому місті Вюрцбург (земля Баварія) чоловік з ножем убив трьох перехожих, поліція затримала нападника.

Про особу зловмисника наразі відомо не багато. За відомостями поліції, мова йде про 24-річного громадянина Сомалі, який з 2015 року перебував у Німеччині на законних підставах - як прохач притулку. До моменту скоєння злочину рішення про надання йому статусу біженця в Німеччині прийнято ще не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-