Байден визначився з представником США в ОБСЄ

Байден визначився з представником США в ОБСЄ

Укрінформ
Президент США Джозеф Байден номінував спеціаліста з Росії Майкла Карпентера представником Сполучених Штатів в Організації з безпеки та співробітництва в Європі.

Як передає Укрінформ, список номінацій опублікований на офіційному сайті Білого дому.

"Майкл Карпентер, номінант на посаду представника США в Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), у ранзі посла", - йдеться у списку з 17 номінацій.

Зазначається, що Карпентер - керуючий директор Центру дипломатії та глобальної взаємодії при університеті Пенсильванії. Він є колишнім заступником помічника міністра оборони з питань Росії, України та Євразії, а раніше був спеціальним радником з питань Європи та Євразії в Офісі віце-президента. Також Карпентер працював директором з питань Росії у Раді національної безпеки США та заступником директора управління у справах Росії у Державному департаменті.

Згідно з процедурою, тепер кандидатуру Майкла Карпентера має затвердити Сенат США.

Читайте також: Байден номінував експертку з РФ і України на посаду помічника міністра оборони США

Як повідомляв Укрінформ, на початку січня 2021 року представник США при ОБСЄ Джеймс Гілмор достроково залишив посаду у зв'язку зі зміною адміністрації американського президента. З того часу обов’язки глави американської місії в ОБСЄ виконує Кортні Острієн.

Фото: Andrew Harnik / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-