Вбивство Флойда: сьогодні суд обере покарання колишньому копу

Вбивство Флойда: сьогодні суд обере покарання колишньому копу

Укрінформ
Суд сьогодні має визначити покарання колишньому офіцерові поліції Дереку Шовіну, засудженому у квітні за вбивство Джорджа Флойда.

Як передає Укрінформ із посиланням на The Hill, очікується, що процес транслюватиметься у прямому ефірі.

21 квітня суд визнав Шовіна винним за всіма висунутими йому обвинуваченнями у вбивстві афроамериканця Джорджа Флойда. За законами штату Міннесота, максимальний термін покарання за ненавмисне вбивство другого ступеня становить 40 років, та оскільки Шовін не мав судимостей, йому загрожує близько 12 років. Утім, судді мають право призначати покарання в межах установленого діапазону, у цьому випадку - від 10,5 до 15 років.

Водночас прокурори можуть просити суд збільшити термін покарання через обтяжливі обставини.

Читайте також: Вбивство Флойда: суд присяжних визнав експоліцейського винним

Наприкінці квітня генеральний прокурор Міннесоти Кіт Еллісон подав до суду клопотання, де навів п'ять таких обставин. Окружний суддя у своєму рішенні погодився щодо деяких із них. Він дійшов висновку, що Шовін зловжив «довірою і владою» як офіцер поліції та виявив «особливу жорстокість», коли понад дев’ять хвилин тиснув коліном на шию Флойда, від чого той помер.

На початку червня Еллісон подав до суду ще одне клопотання з проханням засудити Шовіна на 30 років, що удвічі перевищує верхню межу визначеного діапазону. Тож, імовірно, термін ув'язнення становитиме від 15 до 30 років.

Дещо раніше, на початку травня адвокати Шовіна подали до суду клопотання з вимогою нового судового розгляду, пославшись, серед іншого, на «неправомірні дії прокурора і присяжних». Вони наполягають, що замість ув'язнення Шовін має отримати умовний термін.

Читайте також: Байден - про вирок убивці Флойда: Ніхто не має бути вищим від закону

Як повідомлялося, експоліцейського Дерека Шовіна суд штату Міннесота визнав винним у вбивстві афроамериканця Джорджа Флойда. Торік смерть Флойда спричинила потужну хвилю протестів та бунтів проти поліцейського свавілля та расизму у США й деяких країнах Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-