Британія готова знову відправити військові кораблі у Чорне море біля Криму

Британія готова знову відправити військові кораблі у Чорне море біля Криму

Укрінформ
Міністр охорони навколишнього середовища Великої Британії Джордж Юстіс заявив, що Лондон готовий ще раз відправити військові кораблі у води Чорного моря біля Криму після інциденту з росіянами 23 червня.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN.

Юстіс наголосив, що британський есмінець «Дефендер» здійснював легальний прохід згідно з міжнародним правом до Грузії через Україну. На запитання журналістки Sky News, чи кораблі Великої Британії знову пропливуть через ці води, він відповів: «Так ... тому що ми ніколи не визнавали анексії Криму».

Міністр оборони Бен Воллес у коментарі The Times заявив, що Британії ніхто "не буде заважати" плавати у водах біля Криму після інциденту 23 червня.

"Королівський флот завжди буде дотримуватися міжнародного морського права, і йому ніщо не буде перешкоджати у мирному проході", - сказав Воллес.

Читайте також: Інцидент на траверзі мису Фіолент: британці просто підтвердили, що терводи Криму – це Україна

Як повідомляв Укрінформ, 23 червня Міноборони РФ заявило, що російські військові і прикордонники відкрили «попереджувальний» вогонь і зробили «попереджувальне» бомбометання по курсу британського есмінця "Дефендер", коли він проходив біля берегів окупованого Росією Криму, в районі мису Фіолент.

У Міністерстві оборони Великої Британії спростували заяву РФ про відкриття попереджувального вогню по есмінцю «Дефендер», а також заперечили, що на шляху проходження корабля російською стороною проводилося бомбометання.

Читайте також: Міністр оборони Британії назвав обстріл есмінця біля Криму дезінформацією РФ

У британському відомстві заявили, що корабель Королівського флоту здійснював мирний прохід територіальними водами України відповідно до міжнародного права.

АР Крим була окупована Росією в результаті агресії, яка розпочалася 20 лютого 2014 року.

Фото: Royal Navy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-