Влада США виділяє $8 мільярдів на відновлення роботи аеропортів

Влада США виділяє $8 мільярдів на відновлення роботи аеропортів

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів оголосив про виділення $8 мільярдів сотням аеропортів по всій країні з метою відновлення інтенсивної роботи, а також безпеки перельотів.

З відповідною заявою виступила в вівторок речниця Білого дому Джен Псакі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні FAA – Федеральне управління цивільної авіації – оголосило про виділення $8 мільярдів у вигляді грантів для аеропортів», - поінформувала речниця адміністрації США.

Читайте також: У Штатах вже вакцинували 70% дорослих громадян віком від 30 років

Вона уточнила, що ці кошти надійдуть з Американського плану фінансового відновлення після пандемії COVID-19. Це передбачає, зокрема, забезпечення роботи працівників аеропорту, реалізацію будівельних проєктів, полегшення виплат за оренду терміналів концесійним компаніям, а також допомогу аеропортам оговтатися від наслідків COVID-19.

При цьому Псакі зауважила, що зараз через американські аеропорти подорожую більш як утричі більше американців, ніж будь-коли минулого року.

«Отже, це фінансування допоможе аеропортам активізувати діяльність, забезпечити безпеку мандрівників та зайняти працівників», - підкреслила речниця Білого дому.

Читайте також: Нинішня спека у США може стати найгіршою за останні 1200 років – вчені

Вона уточнила, що гранти отримають сотні аеропортів по всій країні.

Як повідомляв Укрінформ, США оперативно запроваджують план вакцинації населення країни, що дозволяє послабити карантинні обмеження та почати відновлення всіх галузей американської економіки.

Фото: globallookpress.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-