Штати та Євросоюз координуватимуть зусилля в боротьбі з кіберзагрозами - ЗМІ

Штати та Євросоюз координуватимуть зусилля в боротьбі з кіберзагрозами - ЗМІ

Укрінформ
Сполучені Штати та уряди європейських країн координуватимуть зусилля у боротьбі з хакерами, які вимагають викуп.

Як передає кореспондент Укрінформу з посиланням на Politico, про це заявив у вівторок міністр внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркас після зустрічі з європейськими міністрами юстиції та внутрішніх справ у Лісабоні.

«У нас з'явилася нова робоча група з питань боротьби з програмами-вимагачами, яка вживатиме заходів проти цього зла, від якого так страждають США та багато інших країн», - сказав він, додавши, що ЄС і США мають намір боротися з хакерськими атаками «шляхом обміну інформацією та передовим досвідом і спільної роботи».

Читайте також: Білий дім закликав приватний бізнес не платити викупи хакерам-вимагачам

Своєю чергою, комісар ЄС з питань внутрішніх справ Ілва Йоганссон відзначила зростання під час пандемії кількості кібератак з метою отримання викупу.

«Це та сфера, у якій разом ми точно можемо зробити більше», - сказала вона.

Читайте також: Хакери атакували транспортну мережу Нью-Йорка - ЗМІ

У спільній заяві ЄС і США відзначають, що співпрацюватимуть «шляхом вжиття правових заходів, підвищення обізнаності громадськості щодо того, як захистити мережі, а також щодо ризиків виплати коштів злочинцям, і спонукатимуть ті держави, котрі заплющують очі на ці злочини, затримувати й видавати або ефективно переслідувати порушників на своїй території».

Читайте також: Хакери зламали електронну пошту глави канцелярії прем’єра Польщі

Як повідомлялося, у травні кіберзлочинці спричинили зупинення найбільшого у США трубопроводу Colonial Pipeline та американських підприємств м'ясопереробної компанії JBS. В Ірландії внаслідок кібератаки зазнала збоїв системи охорони здоров'я країни.

Експерти з безпеки вказують, що кіберзлочинністю займаються групи, котрі базуються в Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-