Хакери з РФ намагалися зламати пошту понад 100 польських політиків

Хакери з РФ намагалися зламати пошту понад 100 польських політиків

Укрінформ
Російські хакери з групи UNC1151 намагалися зламати понад 4,5 тис. електронних скриньок польських користувачів, зокрема понад 100 політиків.

Про це повідомив речник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин, передає Укрінформ з посиланням на PAP.

За словами Жарина, Агенція внутрішньої безпеки і Служба військової контррозвідки встановили, що ціллю атаки групи UNC1151 були 4350 електронних скриньок громадян РП або осіб, які використовують польські поштові сервіси.

“Спецслужби мають інформацію, що свідчить про зв'язок між цими агресивними діями та російськими спецслужбами”, - сказав Жарин.

Читайте також: Російські хакери, які атакували нафтопровід США, заявили про свій розпуск

За його словами, у щонайменше 500 випадках люди відреагували на інформацію, яку розсилали зловмисники.

Речник міністра-координатора спецслужб зазначив, що хакери намагалися отримати доступ до електронних скриньок політиків, журналістів, представників неурядових організацій Польщі. Серед них був і голова канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик. Спецслужби перевірили кілька повідомлень, висланих на поштову скриньку міністра, які могли стати джерелом фішингу.

Жарин підкреслив, що дії групи UNC1151 є елементом операції "Ghostwriter", мета якої - дестабілізація політичної ситуації у країнах Центральної Європи.

Читайте також: Російські хакери зламали сервер поліції Вашингтона - АР

Як повідомлялося, глава канцелярії голови Ради міністрів Польщі Міхал Дворчик 10 червня заявив, що хакери зламали його електронну скриньку та його дружини, а також акаунти в соцмережах. Він зазначив, що викрадена з поштової скриньки інформація публікується у російській соцмережі Телеграм.

Сейм Польщі 16 червня провів закрите засідання, під час якого заслухав представників уряду про витік інформації з приватних електронних скриньок політиків та урядовців.

Частина опозиційних партій вимагає проведення слідства, аби з'ясувати, чому посадовці найвищого рівня вели листування у державних справах з приватних електронних скриньок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-