Єврокомісія додатково закупить 150 мільйонів доз вакцини Moderna

Єврокомісія додатково закупить 150 мільйонів доз вакцини Moderna

Укрінформ
Європейська комісія у вівторок оголосила про закупівлю додаткових 150 мільйонів доз вакцини проти COVID-19 Moderna протягом 2022 року.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена у вівторок на сайті Європейської комісії.

«Сьогодні Європейська комісія ухвалила доповнення до другого контракту з фармакологічною компанією Moderna про активацію замовлення від імені всіх країн-членів ЄС 150 мільйонів додаткових доз вакцини у 2022 році. Оновлений контракт надає можливість закуповувати вакцини, адаптовані до нових варіантів вірусу, та вакцини для використання у педіатрії», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, завдяки добре розвинутому співробітництву між Єврокомісією і компанією Moderna, підписаний контракт гарантує вчасні поставки вакцини з третього кварталу 2021 року та до кінця 2022 року, з можливістю гнучко реагувати на потреби окремих країн-членів у відповідності із розвитком епідеміологічної ситуації. При цьому країни-члени мають право перепродавати або передавати вакцини країнам, які їх потребують, за межами ЄС, або використовувати для потреб глобального фонду вакцинації COVAX.

“Як погоджено з усіма міністрами з охорони здоров’я країн-членів, ми забезпечили диверсифіковане портфоліо вакцин, яке включає mRNA-вакцини, що вже довели свою цінність. Маємо бути готовими до будь-яких сценаріїв та думати на крок вперед. Наш підхід до формування портфоліо продемонстрував свою ефективність, і ми будемо продовжувати рухатися цим шляхом, включаючи продовження пошуку нових технологій», - зазначила з цього приводу Єврокомісар з питань здоров’я та продовольчої безпеки Стелла Кіріакідес.

Читайте також: Штати додатково закупили 200 мільйонів доз COVID-вакцини Moderna

Після контракту, який був сьогодні укладений з компанією Moderna, Єврокомісія сформувала портфоліо вакцин проти COVID-19, яке надає європейським країнам доступ до 4,4 мільярда доз вакцин різних типів.

Як повідомлялося, у грудні 2020 року Єврокомісія ухвалила контракт з американською фармакологічною компанією Moderna на закупівлю 160 мільйонів доз вакцини, яка стала шостою законтрактованою вакциною у загальному вакцинному «портфоліо» Євросоюзу. Серед них BioNTech-Pfizer, AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV (Jonson&Jonson), Curevac та Moderna.

Єврокомісія надала умовну ринкову авторизацію для поширення на території ЄС для чотирьох вакцин – BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Johnson&Johnson.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-