Губернатор Флориди випереджає Трампа як імовірний кандидат на посаду президента у 2024 році

Губернатор Флориди випереджає Трампа як імовірний кандидат на посаду президента у 2024 році

Укрінформ
Губернатор Флориди Рон ДеСантіс з невеликим відривом випереджає експрезидента Дональда Трампа як імовірний майбутній кандидат від республіканців на посаду президента у 2024 році.

Як передає Укрінформ, про це свідчать опитування учасників Західного консервативного форуму в Денвері, що відбувся у вихідні.

74,12 % республіканців сказали, що схвалили б кандидатуру ДеСантіса, 71,43 % - Трампа. ДеСантіс отримав 275 голосів, Трамп – 265 (обирати можна кілька кандидатур).

Сенатор Тед Круз від Техасу посів третє місце з 42,86 % схвалення.

Опитування підкреслює популярність ДеСантіса серед консервативної бази Республіканської партії, зазначає The Hill.

Після обрання на посаду губернатора у 2018 році ДеСантіс став улюбленцем республіканців за його дії у зв’язку з пандемією. Зокрема, він пручався запровадженню широкомасштабного локдауну у Флориді. Це викликало шквал критики з боку демократів, які звинуватили його у безвідповідальному ставленні до епідемії, водночас республіканці оцінили його політику як позитив для економіки штату й відзначили, що смертність у Флориді не дуже відрізнялася від показників інших штатів, які вжили суворіших заходів.

Читайте також: Республіканці можуть змінити кандидата від партії на наступні президентські вибори

Ні ДеСантіс, ні Трамп офіційно не оголосили про свої наміри щодо участі в кампанії 2024 року, але експрезидент уже натякав на третю спробу стати главою держави.

«Я з нетерпінням чекаю оголошення в потрібний час, - сказав він минулого місяця. - Як ви знаєте, ще дуже рано... Але гадаю, люди будуть дуже, дуже раді, коли я оголошу про це».

Як раніше повідомляло агентство, експрезидент США Дональд Трамп заявив, що ніколи не визнавав того, що програв вибори глави Білого дому минулого року та досі вважає, що перемога Джо Байдена була сфальсифікована.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-