В Австрії заперечили спротив санкціям ЄС проти Білорусі

В Австрії заперечили спротив санкціям ЄС проти Білорусі

Укрінформ
Австрія не блокувала введення нових економічних санкцій Євросоюзу проти Білорусі і вважає необхідними ці обмежувальні заходи. Але наполягає, що санкції мають бути спрямовані проти режиму, а не проти населення.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив глава МЗС Австрії Александер Шалленберг перед початком Ради міністрів ЄС із закордонних справ у понеділок у Люксембурзі.

«Ми ніколи не чинили жодного опору, це повністю хибне повідомлення. Було абсолютно зрозуміло, Європейська рада у травні вирішила, що будуть економічні санкції», - заявив міністр, коментуючи повідомлення у ЗМІ про нібито блокування Віднем санкцій проти РБ.

За словами Шалленберга, переговірний процес всередині ЄС щодо санкцій проти Білорусі є повністю нормальним.

«Нам з самого початку було зрозуміло, що ми маємо закрутити гайки, але ми також не хочемо карати людей у Білорусі», - заявив австрійський міністр.

За його словами, треба забезпечити, щоб санкції ЄС були якомога більше «цілеспрямованими» і мали вплив лише на тих, проти кого вони спрямовані. На переконання Шалленберга, санкції не повинні зачіпати кредити у приватному секторі, малий та середній бізнес, а також громадянське суспільство.

Минулого тижня портал Politico з посиланням на трьох дипломатів у ЄС повідомляв, що Австрія «загальмувала» на відповідній робочій зустрічі процес узгодження санкцій ЄС проти Білорусі, коли мова зайшла про обмеження у фінансовому секторі. Агентство AFP з посиланням на дипломатів в ЄС також зазначало, що занепокоєння офіційного Відня було пов’язано з активною роботою австрійських банків у Білорусі.

Читайте також: Євросоюз запровадив нові санкції проти Білорусі

Як повідомляв Укрінформ, Рада міністрів ЄС із закордонних справ у Люксембурзі розглянула новий пакет санкцій проти осіб та установ Білорусі, а також пропозиції щодо введення секторальних санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-