Демократичний марш 1 липня в Гонконгу вперше за 18 років був скасований

Демократичний марш 1 липня в Гонконгу вперше за 18 років був скасований

Укрінформ
Демократичний марш 1 липня, який триває в Гонконгу щорічно з 2003 року, вперше за 18 років свого існування був скасований.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Apple Daily з посиланням на заяву в.о. організатора маршу Чуна Чун-фая з Громадянського фронту за права людини.

За його словами, марш, який традиційно триває 1 липня, буде складно узгодити з місцевою владою, оскільки поліція оголосила фронт "незареєстрованим".

Представник фронту закликав жителів Гонконгу продовжувати оголошувати свої вимоги 1 липня іншими законними заходами.

Читайте также: Полиция Гонконга арестовала руководство продемократической газеты Apple Daily

Як повідомляв Укрінформ, закон про національну безпеку був прийнятий у 2020 році у відповідь на масові протести, які охопили автономну провінцію минулого року.

Новий закон суттєво скоротив судову незалежність Гонконгу і спростив покарання демонстрантів. Він передбачає кримінальну відповідальність за заклики до відокремлення Гонконгу, підривну діяльність і змову з іноземними силами з максимальним терміном ув'язнення в тюрмі.

Читайте також: Китай висловив протест США через «політизацію» Олімпіади у Пекіні

Пекін заявив, що закон спрямований на запобігання "підбурювання до заколоту" і принесе стабільність, але критики стверджують, що він порушує угоду, згідно з якою Британія повернула Гонконг Китаю в 1997 році.

Фото: Anthony Kwan/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-