Американські ВМС вибухами перевірили надійність новітнього авіаносця

Американські ВМС вибухами перевірили надійність новітнього авіаносця

Відео
Укрінформ
Американські ВМС проводять ударні випробування новітнього авіаносця «Джеральд Р. Форд», що включає проведення потужних вибухів поруч із кораблем з метою визначення його стійкості в бойових умовах.

Офіційне повідомлення та відео випробувань оборонне відомство США розмістило в відкритому доступі, передає Укрінформ.

«Американський авіаносець «Джеральд Р. Форд» (CVN 78) у п’ятницю, 18 червня успішно пройшов перше заплановане випробування вибухами в межах повних корабельних ударних випробувань (FSST)», - зауважується в повідомленні.

При цьому наголошується, що це перший у своєму класі авіаносець, який був розроблений із застосуванням передових методів комп'ютерного моделювання, випробувань та аналізу. Це забезпечило високу стійкість корабля в бойових умовах.

Читайте також: Франція побудує атомний авіаносець до 2038 року – Макрон

Ударні випробування авіаносця проводяться біля східного узбережжя США за графіком, який відповідає вимогам щодо збереження екологічного стану морської флори і фауни. При цьому, американські ВМС застосовують протоколи для гарантування безпеки військового й цивільного персоналу, який бере участь у випробуваннях.

Читайте також: Посол в Нідерландах: Військові кораблі у Чорному морі – вияв солідарності на тлі агресії РФ

Як повідомлялося, «Джеральд Р. Форд» вважається найдосконалішим авіаносцем Військово-морських сил США. У квітні корабель успішно завершив 18-місячний період випробувань, під час якого екіпаж здійснив усі необхідні тести, достроково виконав заплановане технічне обслуговування та отримав цінну інформацію для підвищення надійності авіаносців цього класу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-