У Грузії виявили 18 випадків зараження індійським штамом коронавірусу

У Грузії виявили 18 випадків зараження індійським штамом коронавірусу

Укрінформ
У Грузії епідеміологи виявили 18 випадків зараження так званим індійським штамом коронавірусу (дельта-варіантом). 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ехо Кавказу з посиланням на заступника голови Національного центру з контролю захворювань Паата Імнадзе.

«На жаль, у всій Європі індійський штам починає сильно поширюватися. У нас збільшилися випадки виявлення цього штаму. Це, в основному, наші громадяни, які повертаються з різних країн світу. На сьогодні у нас 18 випадків. Це означає, що індійський штам починає поширюватися», - наголосив Імнадзе.

Зазначається, що перші випадки зараження індійським штамом у Грузії зафіксували 27 травня. Він був підтверджений у п'яти осіб. З них двоє - громадяни Грузії, троє - іноземці. Всі п'ятеро перебували в поїздці на Середньому Сході і прибули до Грузії на початку травня.

Фахівці вважають індійський штам коронавірусу більш заразним і стійким до антитіл. Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила про виявлення цього штаму в десятках країн світу на декількох континентах.

Наразі у Грузії більшість інфікованих заражені британським штамом коронавірусу, який був виявлений у країні наприкінці лютого.

Як повідомлялося, Велика Британія на чотири тижні відклала скасування всіх коронавірусних обмежень у зв'язку з поширенням індійського штаму, на який припадає вже 90% заражень.

Вважається, що він приблизно на 60% більш заразний, ніж варіант Alpha - який раніше був домінуючим у Британії - і вдвічі частіше призводить до госпіталізації інфікованих людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-