Історичний процес у Словаччині: суд скасував виправдальний вирок замовнику вбивства журналіста

Історичний процес у Словаччині: суд скасував виправдальний вирок замовнику вбивства журналіста

Укрінформ
У Словаччині Верховний Суд скасував виправдальний вирок щодо місцевого бізнесмена Маріана Кочнера, якому були висунуті звинувачення в замовному вбивстві журналіста Яна Куцяка і його нареченої.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Aktuality.

Цей же суд скасував виправдальний вирок щодо Алени Жужової, яку обвинувачення вважає посередником у вбивстві. Таким чином, їх обох знову судитимуть у Спеціалізованому кримінальному суді у місті Пезінок.

Крім того, Верховний Суд підтвердив вирок щодо експоліцейського Томаша Сабо, якого попереднім вироком засудили до 25 років ув'язнення в тюрмі суворого режиму. Вважається, що він доставив вбивцю на місце злочину. Після цього рішення він вже не може подавати апеляцію.

27-річного журналіста Яна Куцяка з нареченою застрелили в їхньому будинку в місті Велька Мача, на схід від Братислави, 21 лютого 2018 року.

Читайте також: Словацький суд виправдав бізнесмена Кочнера у справі про вбивство журналіста

Вважається, що Кочнер замовив вбивство для помсти за те, що журналіст вказав на його масштабний економічний злочин, що також могло перешкодити Кочнеру зайнятися політикою. Куцяк також розслідував можливу корупцію уряду.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні Спеціалізований кримінальний суд у місті Пезінок (Словаччина) виправдав бізнесмена Маріана Кочнера, якому були висунуті обвинувачення у справі про замовне вбивство журналіста Яна Куцяка та його дівчини.

Раніше у цій справі вже винесені два вироки. Наприкінці 2019 року Золтан Андруско був засуджений до 15 років ув'язнення як посередник у вбивстві.

У квітні цього року суд також ув'язнив на 23 роки колишнього військового Мирослава Марчека, який зізнався у вбивстві журналіста, його нареченої і бізнесмена Петера Мольнара.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-