Мером Нью-Йорка може стати афроамериканець

Мером Нью-Йорка може стати афроамериканець

Укрінформ
Президент району Бруклін Ерік Адамс лідирує серед претендентів на кандидата від демократів на посаду мера Нью-Йорка.

Про це свідчать дані опитування, проведені WNBC, Telemundo 47 і Рolitico, повідомляє кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

Адамс, відповідно до результатів опитування виборців-демократів, набирає 24%, друге місце посідає колишній міський санітарний комісар Кетрін Гарсія з результатом 17%.

Злочинність незмінно займає одне з перших місць серед питань, що хвилюють виборців. Відповідно, Адамс у виборчій кампанії зробив ставку на громадську безпеку. На посаду президента Брукліна його було обрано в листопаді 2013 року. До того часу він був сенатором штату, ще раніше 22 роки працював у поліції Нью-Йорка.

Нинішній мер Білл де Блазіо обіймає посаду протягом двох термінів з 2014 року й більше не може брати участі у виборах.

Цьогоріч 22 червня Нью-Йорк уперше проводитиме рейтингове голосування, що визначено на референдумі 2019 року.

Кілька днів тому де Блазіо на прикладі голосування за найкращу начинку для піци пояснив виборцям, як заповнювати бюлетені на попередніх виборах.

«Нова система - це рейтинг за пріоритетністю. Якщо у бюлетені п'ять прізвищ, то виборець має поставити на перше місце того кандидата, якого бачить мером, а на п'яте – того, за кого б не голосував. Кандидат, який найчастіше фігурує на останньому місці, вилітає, а його голоси розподіляються між рештою в порядку пріоритетності. Так триває, поки один із кандидатів не набере понад 50% голосів», - ідеться в роз’ясненні мерії.

Читайте також: «Відкриті бульвари»: у Нью-Йорку створять нові громадські простори

Як повідомлялося, у попередніх виборах беруть участь тринадцять демократів і двоє республіканців.

Попереднє голосування за визначення кандидатів від партій відбудеться 22 червня. Вибори мера Нью-Йорка заплановані на 2 листопада 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-