Коктейль з антитіл від AstraZeneca виявився малоефективним

Коктейль з антитіл від AstraZeneca виявився малоефективним

Дослідження
Укрінформ
Шведсько-британська компанія AstraZeneca заявила, що "коктейль з антитіл" AZD7442 виявився не таким ефективним, як очікувалося, і здатний запобігти появі симптомів захворювання COVID-19 лише в 33% випадків.

Про це йдеться у заяві компанії, повідомляє Укрінформ. 

"Сьогодні компанія AstraZeneca оголосила про результати дослідження... з оцінки безпеки та ефективності AZD7442, комбінації антитіл тривалої дії (LAAB), для профілактики симптоматичного COVID-19 у учасників, які нещодавно зазнали впливу вірусу SARS-CoV-2. Дослідження не досягло основної кінцевої точки постконтактної профілактики симптоматичного COVID-19 за допомогою AZD7442 в порівнянні з плацебо", - йдеться у пресрелізі компанії.

Як зазначається, у випробуваннях взяли участь понад 1,1 тис. невакцинованих людей старше 18 років, у яких був підтверджений контакт із зараженою людиною протягом останніх восьми днів.

Читайте також: «Коктейль» з антитіл для лікування COVID-19 пройшов клінічні випробування

Двом з трьох учасників вводили антитіла, а іншим - плацебо.

Остаточний результат дослідження показав 23 випадки COVID-19 з симптомами в групі дослідження AZD7442 і 17 випадків в групі, якій давали плацебо.

"AZD7442 знизив ризик розвитку симптоматичного COVID-19 на 33% в порівнянні з плацебо, що не було статистично значущим (для досягнення порогу клінічної значущості - ред.)", - йдеться у заяві.

Читайте також: Королева Британії посвятила у лицарі розробників вакцини AstraZeneca

Водночас аналіз даних показав, що у випадках, коли раніше не було контакту з хворим, "AZD7442 знижує ризик розвитку симптоматичного COVID-19 на 73%".

Як повідомляв Укрінформ, раніше Управління з санітарного нагляду за якістю медикаментів США (FDA) видало екстрений дозвіл на використання коктейлю на основі антитіл від компанії Eli Lilly для лікування COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-